AMASYA / MERKEZ - Mehmet Varinli İlkokulu

Kas

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Okulumuz öğrencileri tarafından yapılan 48 adet resimden oluşan resim sergisi açılışını yapan  İl Millî Eğitim Müdürümüz Ömer COŞKUN, sergideki eserleri inceleyerek, öğrencilerin eserleri hakkındaki sunumlarını, duygu ve düşüncelerini dinledi. Velilerimiz öğretmen ve öğrencilerimizce gezilen sergi büyük beğeni topladı.

Kas

Haz

İstiklâl Marşı'nın kabulü ve yüreği vatan, millet sevgisiyle yoğurulmuş, kahramanlık sembolü, Millî Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u  Anma Günü etkinlikleri 2021 temasına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışması sonuçlanmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda il birincisi Mehmet Varinli İlkokulu öğrencisi Ensar Fuat ERİŞ olmuştur.

Yarışmadaki başarısından dolayı öğrencimizi tebrik eden İl Müdürümüz yaptığı açıklamada "Bağımsızlığımızın sembolü, mücadelemizin, millî ve manevi değerlerimizin kelimelere dökülmüş hali olan İstiklâl Marşı'mızın gelecek nesillere aktarılmasına hizmet edecek bu yarışmanın tertibinde görev alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Haz

May

Etwinning Amasya proje yaygınlaştırma günleri kapsamında   Amasya Mehmet Varinli İlkokulu

İngilizce öğretmeni Şennur Kara ortağı olduğu Kültür Mozaiği Projesini  sınıf öğretmeni Şeyda Karademir